Telefoonnummer

06-18921974

E-mail

info@handsaamonderhoud.nl

Net als iedereen heb ik wel eens dat ik me lichamelijk niet heel goed voel of in mijn hoofd druk ben. Met iets dat privé speelt bijvoorbeeld. Maar dat er toch afspraken op mijn planning staan. Lukt het me dan wel om me te concentreren op het geven van handzorg? Kan ik al het andere om me heen vergeten?
Anders gezegd: Bewustzijn in het moment met jou tegenover me, of ben ik alleen lichamelijk aanwezig en met mijn hoofd er totaal niet bij?

Niet 100% fit en toch 100% aanwezig
Een paar weken voor mijn vakantie had ik zo’n dag. Ik voelde me niet 100 % fit en kwam er die middag wel iemand langs. Die afspraak kon wel gewoon door gaan vond ik, ik was niet echt ziek.
Joyce @joyceotto2 vroeg of het me dan wel lukt om me te concentreren als er iemand langskomt voor handzorg. Mijn antwoord? Ik vond het verrassend om te ervaren dat ik mijn aandacht echt kon richten op mijn gast die tegenover me zat. Mijn onrustige buik voelde ik niet meer zo, dat verdween naar de achtergrond.

Logo met basiswaarde Bewustzijn er in geschreven. Met uitleg wat ik ermee bedoel.
Al het andere even vergeten
Wanneer er privé iets is wat me bezig houdt, ook dan kan ik me tijdens het geven van de handzorg helemaal daar op concentreren heb ik ontdekt.
Zoals dinsdag, toen kwam Juurdien langs voor een uitgebreide behandeling. En het was juist fijn om me even op iets heel anders en iemand anders te richten en er voor haar te zijn. Ik had simpel geen tijd om stil te staan bij hoe dat ik me voelde en mijn hoofd was bezig met de stappen die hoorden bij de behandeling die ze had gekozen. Sterker nog: aan het einde van de middag was ik dat onrustige gevoel helemaal kwijt. En zij had niet door dat ik me niet helemaal 100% voelde. Zo wil ik het ook graag.

Als ik handzorg geef bestaat al het andere even niet.
Die ervaring wil ik ook graag op jou overbrengen. Dat al het andere even niet belangrijk is als je bij mij bent. Even ontspannen. Even rust in je hoofd en in je lijf, zonder allerlei ‘Dit moet ik nog allemaal doen!’ of ‘Vandaag is niet mijn dag!’- gedachten. Juist dan is zo’n moment van rust en ontspanning wat je kan helpen.

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.