Telefoonnummer

06-18921974

E-mail

info@handsaamonderhoud.nl

“Stoer hoor!” en “Mooie uitdaging!” en ”Succes ermee!”. Reacties van mensen uit mijn omgeving nadat ze hadden gelezen over de grote stap die ik nu durf te zetten.  Eén van mijn ooms zei me: “Je schrijft goed. Ook dat moet je blijven doen.” En dat blijf ik zéker doen!  Hoe dat er uit gaat zien, deel ik binnenkort met je. Zover is het ook nog echt niet. Ik ben echt nog druk met het ontdekken; wat komt er allemaal kijken bij een Manicure behandeling? En ga ik het wel leuk vinden? Bij de studie zitten aan het eind van elk hoofdstuk huiswerkopdrachten. Theorie dus. Maar het is vooral iets wat je moet doen! Je leert door te oefenen. Er zijn dan ook praktijkopdrachten. Verschillende mensen willen wel proefpersoon zijn! Maar hoe pak ik dat aan in Corona tijd?

Binnen handbereik(?)
In het studie pakket zat niet alleen een dikke map met alle lessen, maar ook een klein toilettasje. Daarin zaten potjes met crèmes, nagelriemolie en verschillende vijlen. Maar ook ander ‘gereedschap’ wat je tijdens het geven van een behandeling nodig kunt hebben. In de informatiebrief staat dat ze ervan uit gaan dat je de andere spullen wel binnen handbereik hebt. Zoals wattenschijfjes, handdoeken en mondkapjes. We leven nog steeds in Corona-tijd dus helaas of gelukkig, het is maar hoe je het bekijkt, heb ik die al. Maar ik besluit een aparte voorraad te kopen voor zakelijk gebruik.

Een gewone tafel is denk ik niet handig om de behandelingen op te doen. Een bureau kopen stond al wel in de planning, maar heb hierdoor een andere nodig dan ik in gedachten had. Eentje met wieltjes lijkt me handig, die kan ik wanneer ik klanten heb ombouwen tot behandeltafel. Of eigenlijk gewoon een kwartslag opzij kan draaien, zodat de klant aan één kant kan zitten en ik aan de andere.

[caption id="attachment_1770" align="alignnone" width="1920"] Zo is het een fijn bureau om aan te werken. Die snoeren staat natuurlijk niet zo mooi. Die worden nog weggewerkt![/caption]

[caption id="attachment_1772" align="alignnone" width="1044"] Klaar voor gebruik als behandeltafel.[/caption]

Ik moest er even (lees: twee maanden) op wachten, maar hij staat en inmiddels heb ik er echt al veel plezier van! Eigenlijk kwam het wel precies goed uit, want ik was er wel klaar voor om te gaan oefenen. En dus wil ik meteen iedereen die eerder heeft gezegd wel te willen langskomen, bellen of een bericht te sturen. Maar… Je voelt ‘m vast al aankomen; “vreemden” in huis laten is nu niet verstandig. En mensen die ik de afgelopen tijd niet heb gezien, vallen daar nu onder. Dus voorlopig zijn de personen die ik toch al zie mijn proefpersonen. De eerste was een vriendin en ik merkte dat ik (gelukkig) helemaal niet zenuwachtig was. Had er gewoon veel zin in om te ontdekken. Om er achter te komen ik het zou vinden om dit écht te doen! Niet alleen maar erover te lezen en plaatjes te zien.

Al doende…
Al doende leert men. Dat is met heel veel dingen zo en deze uitspraak past nu ook weer heel goed. Want ik kom er achter wat goed werkt en wat niet. En dan vooral de spullen die ik (niet) bij de hand heb. Ik moet daardoor paar keer weg bij mijn klant. Dat maakt het moment onrustig, wat juist níet de bedoeling is. Een puntje voor de volgende keer… Ze is een heel eerlijke klant die goed aangeeft wat ze prettig vindt en wat niet. Ik vertel mezelf dat dit de eerste keer is dat ik dit doe, dus dat ik het echt nog niet allemaal goed hoef te doen. Dat geeft wel rust. Ik kan heel goed te streng zijn voor mezelf…

Voor een eerste keer ging het zeker echt wel goed! Sterker nog; terwijl ik gebogen zit over haar handen en haar nagels insmeer met olie gebeurt er dit; ik voel dat ik emotioneel word. Dit deel ik niet met haar en volgens mij heeft ze het ook niet door. Waar komt dat ineens vandaan?

Later als ze weer weg is, denk ik hier nog even over na. Het voelde als een duidelijk signaal; ik hoor dit blijkbaar te doen. Dit past bij mij.

Nog iets wat ik me bedenk; mijn eigen handen en nagels kunnen ook wel een goede opfrisbeurt gebruiken…! Bij mezelf op bezoek komen voor een behandeling? Dat kan gewoon, dus zo pak ik dat aan in Corona-tijd.

Aanbevolen artikelen

1 Reactie

  1. Heel informatief en beeldend, Peet.
    Dit gaat voor jou en veel anderen een succesvolle onderneming worden. Je gaat een schare tevreden cliënten krijgen.
    Feilloos!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.