Telefoonnummer

06-18921974

E-mail

info@handsaamonderhoud.nl

[talkie class=”content” lang=”nl-NL” btn=”Listen to the page”][/talkie]

Basis, uitgebreid en luxe. De drie hoofdbehandelingen waar je bij mij uit kunt kiezen. En een aantal losse. Voor als je kennis wilt maken met handverzorging bijvoorbeeld. Of in je portemonnee of agenda geen ruimte hebt voor een lange. Terug naar de hoofdkeuzes; wat krijg je bij welke? En kan ik alles “zoals het hoort” aanbieden?

Basiszorg voor je handen
In de lessen staat dat de klant en manicure eerst allebei de handen reinigen. Daar begin ik mee! Balm Balm heeft balsems die je kunt gebruiken om je gezicht mee te wassen, maar ik ga het gebruiken voor de handen van mijn gasten. Dat vind ik zo mooi aan dit merk; alle balsems kun je eigenlijk voor je hele lichaam gebruiken. Daarna vijl ik je nagels tot een lengte die jij fijn vindt.

Een paar maanden terug vertelde ik hier dat het vijlen niet ging zoals ik wilde. Niet bepaald soepel en het kostte me veel meer energie dan ik had gedacht. Daarom koos ik ervoor om een elektrische vijl te kopen.

Nóg onhandiger?
Jammer genoeg was dat niet de oplossing voor het vijlen! Eerlijk gezegd voelde dat nóg onhandiger dan met een gewone vijl. Ik wist niet wat te doen, totdat ik me begon af te vragen of het misschien niet aan mij, maar aan het materiaal lag. Had ik niet gewoon verkeerde vijlen gekregen en moest ik zelf op zoek naar anderen? Dat deed ik en wat denk je? Nu ik goede heb, lukt het wel! Het kostte me niet meer extra inspanning én je zag snel resultaat. Wat een opsteker! Want dit was opnieuw een bergje waar ik overheen of omheen moest om te vinden wat voor mij werkt.

Na het vijlen smeer ik je nagelriemen in met nagelriemolie en duw als dat nodig is ze naar beneden. Wil je je nagels gelakt hebben? Dan doe ik dat hierna. Als laatste smeer ik je handen in met een balsem naar keuze.

Hand waarvan de nagels gevijld worden.

Uitgebreide behandeling
Hier kan ik kort over zijn; het is de basiszorg voor je handen met als extra een scrubbeurt en handmasker. De scrub maak ik zelf met wat palmsuiker of Himalaya zout (die gebruik ik alleen als je een wat vettere huid hebt). Nadat ik het masker heb aangebracht krijg je doorzichtige handschoenen aan én wikkel ik je handen in handdoeken, dan kan het goed intrekken.  Dat laatste doe ik vooral in de herfst en winter.
Hoewel, met onze wisselvallige zomers is een verwarmend masker van tien minuten ook geen straf…

Luxe verwenmoment
Het onderdeel wat het écht een verwenmoment maakt is een pakking met paraffine. Hoe dat werkt?  Je handen doopt je een paar keer in een bad waar gesmolten paraffine in zit. Er komt dan een laagje “vet” op je handen die ze extra zacht maakt. Toen ik dat las in m’n lessen heb ik eerst opgezocht hoe dat er uit ziet. Je kunt het vergelijken met hoe een kaars gemaakt wordt. Serieus! Hoe vaker je je kaars in een bad met kaarsvet doopt, hoe dikker de kaars. En dus hoe vaker je je handen in die paraffine doopt… Je snapt ‘t. Na het dopen werden de handen in het filmpje ingepakt in handschoenen. Ook om het weer goed te laten intrekken. Vandaar dat het een ‘pakking’ heet.

Hand ingepakt in doorzichtige handschoen

Hetzelfde maar dan anders
Dat vet is niet koud, ook dat snap je. Het is heet materiaal en daar mee werken zie ik niet zitten. Ik wil geen risico’s nemen voor mezelf maar ook niet voor gasten. Ik moet er niet aan denken wat er allemaal mee mis kan gaan! Kan dat niet anders? Krijg je niet hetzelfde resultaat als ik een wat dikkere laag balsem van Balm Balm op je handen smeer en dat goed laat intrekken? Ik denk van wel dus ga ik het navragen bij mijn docent.

Haar antwoord is kort maar duidelijk; Dat kan! Paraffine is een voorbeeld. Mijn manier van werken geeft hetzelfde resultaat.
Balm Balm heeft een paar hele goede balsems die ik kan gebruiken voor zo’n pakking. Bij de drogist vond ik katoenen handschoenen die je kunt uitrekken en dan over de plastic handschoenen aandoen.
Zo kan het dus ook.

Ik kan het misschien niet allemaal aanbieden “zoals het hoort” maar wel zó dat het werkt voor mij.

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.