Telefoonnummer

06-18921974

E-mail

info@handsaamonderhoud.nl

“Trots op jou! Wees dat ook maar op jezelf!” of “Goed bezig, succes!” reacties als deze las ik vaker de afgelopen weken wanneer ik iets deelde over de stappen die ik zette. En ook het applausje-voor-jou-plaatje kreeg ik meerdere keren te zien. Voor mij. Een andere reactie om te laten zien dat mensen trots op mij waren of vonden dat ik goed bezig was. Heel leuk en werd er ook wel blij van toen ik ze las, maar toch… Ik deed aan het eind van een dag afgelopen week mijn lichten uit en ik zag in mijn ooghoek de tekst op één van de kaartjes aan mijn muur; ‘Applausje voor jezelf!’ Zou ik mezelf nu een applausje willen geven?

Dat doe ik niet snel. Zeker niet als ik me bedenk dat ik al langere tijd geen blog heb geplaatst! Hoog tijd voor een nieuwe dus, dan kan ik je meteen bijpraten. Want ik heb veel gedaan de laatste weken. De tekst bleef dus hangen en ik vind het tijd worden om eens op een rijtje te zetten waarom ik echt wel trots op mezelf kan zijn!

Eigen bedrijf gestart
Wel vaker heb ik gefantaseerd over een eigen bedrijf, maar daar bleef het altijd bij. Totdat ik blijkbaar zo’n goed idee kreeg waardoor ik het wel móest doorzetten!
In de paar dagen nadat ik het idee kreeg om dit avontuur te starten, groeide het tot een compleet plaatje. Natuurlijk vind ik het spannend en komen er zonder twijfel in de toekomst veel momenten dat ik het even niet weet. Maar ik geloof er in dat ik daar dan ook wel weer uit kom! Tot nu toe gaat het zo echt heel goed. Wat echt enorm helpt is dat ik mensen om me heen heb die mijn plannen steunen, ondersteunen. En adviezen of tips geven.

Na heel veel overdenken, uitproberen en zoeken was het toch echt zo ver…
Afgelopen weekend vielen de puzzelstukjes die nog misten, op zijn plek. Toen ik echt dat laatste puzzelstukje had gevonden, ging mijn hart serieus sneller kloppen en had ik even geen tekst. Dat wat ik in mijn hoofd had, wordt echt. Ik doe het nu gewoon allemaal!

Zelf mijn website ingevuld
Omdat ik al een paar jaar een ander website had, weet ik inmiddels hoe je de pagina’s zelf in kunt vullen. Alleen moest ik nu zelf mijn stukje Internet kopen. Dat ging verrassend makkelijk! De weken daarna heb ik veel gepuzzeld met opties die het ontwerp me gaf. Wel wilde ik een paar programma’s ophalen die hem toegankelijk maakten voor een brede doelgroep. Ook dat is (op één na die nog niet goed werkt) gelukt. Het ontwerp was voor een groot deel blanco en dus kon ik lekker mijn creativiteit er op los laten!

Ik heb mijn eigen logo en flyer ontworpen
Met dank aan ontelbare lessen in het Office – pakket op school kon ik ook zelf een afbeelding (logo) maken voor ‘Handsaam onderhoud’. Vooral Word en ik zijn inmiddels goede vrienden geworden. Ik heb dus geen speciaal programma nodig om mooie afbeeldingen te maken! Het werd niet meteen zoals ik wilde, maar deed alles in kleine stappen. Soms was ik een uur (of meer) bezig met een klein figuurtje, maar ik bleef volhouden. Want ik kon dit! Waar ik snel klaar mee was; het bedenken van de kleuren. Die zag ik elke dag en daarmee heb ik de website gevuld én ook een logo gemaakt. Alle kleuren en ook de zeshoek die je in mijn logo ziet, komen van mijn muren. En de hand? Dat is mijn eigen hand! Ik heb een ‘vingerknip – beweging’ gemaakt en daar een foto van. Met Word kun je zo’n afbeelding bijna elke kleur en kunstzinnige uitstraling geven. Ik koos voor een verfstreken – uitstraling. Ieder stukje van het logo komt dus bij mij vandaan; ik heb niets geleend van Google Afbeeldingen. Wist ik van tevoren dat ik de afbeelding helemaal zelf kon maken? Nee, zeker niet! Ik ben er dan ook trots op dat het me van begint tot eind gelukt is. De flyer maken was daarna in een paar minuten klaar. Simpel omdat ik een goed ontwerp had waar ik alle kanten mee op kon!

Kaartje lichtgrijs met tekst Applausje voor jezelf

Knopen doorgehakt
Al snel na het groeien van mijn enthousiasme voor dit nieuwe avontuur, wist ik dat niet alles kon blijven doen wat ik (voor Corona) deed. Dit moest op nummer 1 komen te staan en dus had ik een aantal keuzes te maken. Knopen door te hakken. En precies daarin, was ik niet zo goed. Was, want nu kon ik het wél! En meteen voelde het goed, na iedere knoop die ik doorhakte. Luisteren naar je gevoel. Er wordt soms wel een beetje lacherig over gedaan of mensen vinden het zweverig, Maar ik merk het meteen als ik dat niet doe. En dus ook wanneer ik weet dat ik er wél naar heb geluisterd! Dan werd mijn hoofd luchtiger en de kronkels in mijn buik gingen weg.

Mezelf meer laten zien
Nu het logo en de flyers (bijna) klaar zijn is het tijd om (on)bekenden ‘Handsaam onderhoud bij Petra’ breder te delen en mezelf meer te laten zien. Dat vind ik misschien wel het spannendste! Maar ook dat doe ik. Heb ik al gedaan zelfs. Deze week ligt in de winkels tijdschrift Viva met daarin een interview met mij! En op mijn sociale media kanalen, Instagram en Facebook, zal ik ook vaker foto’s van mezelf plaatsen. Binnenkort ga ik zelfs een hele dag op pad met een fotografe. Zij maakt dan een hele serie foto’s die ik kan gebruiken voor mijn website en sociale media. Heel veel zin in die dag en de rest van dit avontuur!

“Trots op jou! Wees dat ook maar op jezelf!” Ja, dat kan ik nu ook echt zijn. Ik geef mezelf na de laatste maanden zeker een (stevig) applaus!”

Aanbevolen artikelen

1 Reactie

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.