Telefoonnummer

06-18921974

E-mail

info@handsaamonderhoud.nl

“Je hebt vast al wel een paar mooie gesprekken gehad” zegt mijn gast terwijl ik het vijlen van haar nagels afrond. Op de muur links van waar mijn handverzorgingstafel staat, hangen twee prikborden met kaartjes erop geprikt. Op die kaartjes staan teksten. ‘Applausje voor jezelf!’ bijvoorbeeld, of ‘Give the world your talent.’ Ze zijn onderdeel van de Handsaam onderhoud bij Petra – beleving. Wat is de gedachte achter deze kaartjes? Zijn ze bedoeld om een psycholoogachtige sfeer neer te zetten of zijn het hele mooie gespreksopeners?

Applausje voor jezelf
Deze noemde ik hierboven al even. Het deed iemand die een tijdje terug bij me op bezoek kwam nadenken over een lastige periode die ze net achter zich had gelaten. En vooral dat; ze voelde zich weer sterker! Heeft die gebeurtenis doorgemaakt, gaf haar leven een andere richting en het gaat nu (weer) goed. Ze gaf zichzelf daarvoor een compliment, applausje. En terecht, als ik haar zo hoorde!
Dat bewustzijn-moment, wat de kaart bij haar naar boven bracht, deelde mijn gast met mij. Ze stond (zat..) daar echt even bij stil. En ik luisterde en zei alleen maar dat ik het mooi vond om te horen wat die tekst met haar deed.

Talent ontdekken, ideeën uitvoeren en omgekeerd
‘Give the world your talent’ viel iemand anders op. Omdat het werkcontract afliep en ze eigenlijk niet goed wist wat ze nu wilde gaan doen. Tijd om dat te gaan ontdekken. En haar talent te geven aan de wereld! Nou ja, bedrijven of organisaties die haar aanspraken dan en op zoek zijn naar nieuwe medewerkers.

Nog een andere; ‘It’s not about ideas, it’s about making ideas happen.’ Deze sprong er bij een aantal gasten uit de afgelopen tijd. Waarom? Het blijft vaak bij roepen dat je iets wilt doen of het op papier zetten daarvan. De échte stap om dat idee ook echt uit te voeren, blijft er vaak bij. En dan ging het om plannen voor een verbouwing of misschien toch een andere baan te zoeken. Mijn gast ging dan naar huis en zette vrij snel na het bezoek aan mij de eerste stap in het uitvoeren van dat ene idee. Hoorde ik dan wanneer ik die persoon weer zag. Echt leuk om te zien en horen dat die teksten mensen in beweging zet!

Ook de tekst ‘Think the opposite’ zorgde voor aandacht. Dan vooral omdat de letters omgekeerd staan! Maar de woorden zorgden ook voor het besef dat het soms (of vaak?) nodig is en juist wel goed is om te denken aan wat er allemaal góed en niet aan wat mis kan gaan.

Prikbord met teksten op rabarberkleurige muur. Gespreksopeners

Gespreksopeners of Psycholoogachtig?
Ik vond het wel spannende om het zo te doen, want ik ben geen psycholoog en wil dat ook niet zijn. Wat ik wél wil is een mooi gesprek met een gast hebben als zij of hij dat wil. Soms viel er geen tekst echt op of was er vooral behoefte aan even niets. Wilde iemand luisteren naar de muziek.
Ik vind beide goed, beweeg mee met wat jij nodig hebt. Zolang een bezoek aan mij maar een ontspannende en opfrissende ervaring is vind ik het goed! De kaartjes zijn echt bedoeld als gespreksopeners. En ik vind het mooi om te zien en horen dat een gesprek op deze manier laagdrempelig is!

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.