Telefoonnummer

06-18921974

E-mail

info@handsaamonderhoud.nl

Midden in mijn beeldscherm verschijnt ineens een ander venster. Ik klik het weg en werk verder aan een van mijn huiswerkopdrachten. Ik heb vijf woorden meer getypt als er weer een schermpje in mijn beeld komt. En nog één. Meteen daarna komen er nog twee bij. Ik probeer ze allemaal weg te werken, maar zodra er één weg is… Als ik ergens niet tegen kan, is het een laptop die iets doet wat ik niet wil. En dit is zéker niet wat ik wil! Ik probeer het bekende CTRL-AlT-Delete. Dat werkt niet. Er komen alleen maar meer schermpjes bij! Ik begin op de toetsen te slaan. Ik weet het; die aanpak helpt nooit… Ik zie er inmiddels ontelbare. Net als ik uit pure wanhoop het ding uit m’n raam wil gooien, word ik wakker.

Opgelucht dat het maar een droom was, blijf ik nog even liggen. Ik vraag me bijna nooit af wat een droom betekende, maar zou in deze tóch een boodschap verborgen zitten?

Geef maar een teken
Lang hoef ik daar niet over na te denken; er zát een boodschap in en die was; Je hoofd zit te vol. Doe daar iets aan want dit is niet goed voor je! Duidelijk; tijd om die schermpjes weg te werken en alles in met hoofd op de goede plaats op te ruimen. Op papier, in mijn planner. Want ik moet echt dingen opschrijven om ze te onthouden.

Heel veel mensen gebruiken een digitale agenda, maar ik plan dus nog op de ‘ouderwetse’ manier. Om goed overzicht te houden, gebruik ik sinds een paar jaar de Bullet Journal methode. Deze manier van overzicht houden werkt met tekens. Om je een idee te geven: Voor afspraken zet ik een rondje en voor taken een vierkantje. Als ik iets echt moet onthouden, krijgt dat een uitroepteken. En als ik een afspraak verplaats naar een andere dag zet ik er een pijltje voor. Een Skype-moment met vriendinnen geef ik een hartje. Helder en duidelijk. Zoals ik het graag heb. Je kunt zelf je tekentjes verzinnen, zodat jij begrijpt wat wat is.

Alles moet nu! (?)
Terug naar de droom en mijn volle hoofd. In mijn blog van vorige week vertelde ik al dat er een idee borrelde in mij nadat mijn moeder met het idee kwam van de opleiding nagelstyliste. Ik word geen nagelstyliste, daar ben ik de persoon niet voor. Maar er zijn meer mogelijkheden het idee krijg in mijn hoofd steeds meer vorm. Alleen is het inmiddels een grote brei van woorden.  En ik weet niet wat ik het eerst moet doen, waar ik moet beginnen. Precies daardoor krijg ik in mijn slaap al die schermpjes te zien. Alles wil voorrang en moet voor mijn gevoel eerst. Waardoor er niets uit mijn handen komt en ik niets met mijn mooie ideeën doe. Dat zou jammer zijn, want het voelt juist zo goed!

In december ben ik begonnen in een nieuwe agenda; ik had te weinig schrijfruimte in de ander. Deze nieuwe is zo ingedeeld dat mensen die van alles in hun hoofd hebben alles netjes kunnen verdelen in overzichten. Voor mensen die een eigen bedrijf hebben of willen starten, is het volgens mij een heel goede agenda.
Ook zijn er pagina’s waarop je aan het begin van elke maand kunt opschrijven wat je die maand wilt doen. Dat kun je dan weer in stukjes hakken per week en daarna op de dag zetten dat je die taak wilt doen. Echt de juiste indeling voor mij!

Volle agenda, leeg hoofd
De ideale agenda voor mij had ik dus al even. Een paar dagen na die fijne droom heb ik een afspraak met mijn PGB’er Begeleiding. Ik vertel haar erover en ze gaat meteen over tot actie. Alles wat in mijn hoofd zit opschrijven op de plek waar het ’t beste kan. Zo weet ik nu wat eerst komt, maar ook wat echt nog niet nodig is om me nu druk over te maken. Dat wat in dat laatste hokje past, heb ik bijvoorbeeld geplaatst in de volgende maand.

Sommige dingen zijn voor mijn gevoel nu toch niet zó belangrijk dat ik ze moet opschrijven. Maar van haar moet ik dat wel doen, want dan staat het ergens. Alles wat er in zat, moet er uit. Ze heeft gelijk, want aan het einde van onze afspraak voel ik me een stuk rustiger. En het belangrijkste; mijn hoofd is leeg. Ik heb me nooit zo  nagedacht over de betekenis van dromen, maar ik ben echt wel blij dat ik naar de boodschap van deze heb geluisterd. Een droom met een computerscherm vol kleine schermpjes krijg ik voorlopig niet weer!

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.