Telefoonnummer

06-18921974

E-mail

info@handsaamonderhoud.nl

Een paar weken geleden werd de tweede en zwaardere sluiting in het land aangekondigd. We leven nog steeds in Corona-tijd. Voorlopig blijft dat zo, vrees ik. Elke keer na een verandering van de regels heb ik een paar dagen nodig om te bedenken of er iets voor mij zal veranderen. En zo ja, wat dan. Ik voel me gelukkig een stuk beter dan een paar maanden geleden! Dankzij mijn nieuwe weekplanning heb ik nog steeds een goed ritme en genoeg te doen. Ik begon in de eerste maanden van vorig jaar aan een nieuwe studie, gewoon omdat het kon. Inmiddels volg ik er twee tegelijk. Voordat ik begon met deze nieuwe uitdagingen moest ik een aantal keuzes maken. Bijvoorbeeld; ga ik voor een volledige zelfstudie of wil ik om de zoveel weken een avond les volgen? Ik neem je mee in mijn denkproces!

In maart ben ik begonnen met Praktische Psychologie, (‘Waarom gedragen mensen zich zoals ze doen?’) met veel vragen over mijn eigen situatie) een studie van een jaar. Het werd op meerdere scholen aangeboden en het eerste keuzemoment; Wil ik helemaal alleen studeren? Oké, bijna alleen. Met een online leeromgeving waar ik wel contact heb met de docent.  Of ga ik om de paar weken een avond naar een les locatie? Dan is meteen de vraag of ik het gebouw wel in kan waar de lessen gegeven worden. En dan stel ik me meteen voor als iemand die ‘iets’ heeft. Niet gewoon een vrouw die een studie wil volgen.

Extra uitleg horen van iemand die weet waar hij / zij het overheeft heeft wel mijn voorkeur, maar ik koos toch voor thuisstudie. Mét docent, die ik mijn huiswerkopdrachten opstuur. Dat is ook meteen een stok achter de deur om te blijven studeren.  En een groot pluspunt; Ik kan blijven studeren ook als de lessen op locatie niet door kunnen gaan.

Voor de leukigheid
Iets anders wat ik moest beslissen; wil ik examen gaan doen? Ik doe deze studie alleen voor mijn eigen ontwikkeling; ik ga er professioneel niets mee doen. Dus vind ik dat een examen niets toevoegt. Er staat een jaar voor, maar ik heb drie jaar toegang tot de lessen. Ik kan er dus veel langer over doen. Geen druk of examenstress; echt studeren voor de leukigheid.  Inmiddels ben ik op de helft van de lesstof en het was echt een goede keuze!

Je zou denken dat ik met die studie, schrijven voor Petra’s Qluickstep,  Gebarentaal oefenen en vaste (zorg)afspraken een goed gevulde week heb. Dat is ook zo, maar er kon nóg iets bij. Sinds november ben ik bezig met een studie Manicure (hand- en nagelverzorging).
Zeker voor de leukigheid, maar hier wil ik wél echt wat mee gaan doen op professioneel gebied. Ik zal je bekennen dat ik deze écht niet zag aankomen. Een voorstel van m’n moeder. Of eigenlijk kwam ze met een cursus tot nagelstyliste. Nu zag ik dat niet meteen voor me; Petra de nagelstyliste…

‘Ga maar lekker borrelen!’
Maar het idee sprak me steeds meer aan in de dagen nadat ze het me had voorgesteld. ‘Er borrelt een idee ergens in mij.’ Schreef ik haar in een berichtje. ‘Ga maar lekker borrelen!’, was haar antwoord. Dat heb ik gedaan!
Ook nu moest ik kiezen tussen thuis studeren of naar een les-locatie gaan. Hand- en nagelverzorging moet je leren door het vooral veel te doen. Je moet oefenen op andere mensen. Dan lijkt klassikaal lessen volgen een beter idee. Dan kun je oefenen op je studiegenoten. Maar toch koos ik ook nu voor thuis studeren, weer met een docent. Nadat ik de keuze hiervoor had gemaakt, heb ik om me heen aan verschillende mensen verteld wat ik ging doen. Als reactie gaven ze dat ze dan wel proefkonijn wilden zijn! Dan kunnen mensen je echt verrassen, want ik had me voorbereid op de reactie die ik zelf eerst ook had; leuk, maar…?

Leuk om te merken dat je in Corona-tijd toch echt wel mogelijkheden hebt om iets nieuws op te pakken! Gewoon doen en dan wel zien waar je uitkomt! Dat idee wat in mij begon te borrelen is inmiddels gegroeid tot serieuze grootte. Welk idee er in mij opborrelde? Ik neem je mee in mijn denkproces en ga alle volgende stappen hier met je delen!

Aanbevolen artikelen

2 Reacties

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.