Telefoonnummer

06-18921974

E-mail

info@handsaamonderhoud.nl

Bij de thuisstudie Manicure die ik koos zat een materialen pakket zodat ik meteen kon beginnen met de theorie in praktijk brengen. Maar met welke producten wilde ík werken? In ieder geval producten zonder troep. Geen kunstmatige stofjes dus. En niet verpakt in plastic, maar glas of karton.  Een ‘wat je ziet, is wat je krijgt’-merk. Ik vond een website van een groothandel die veel merken met alleen natuurlijke grondstoffen aanbiedt. En vond er drie die pasten bij mijn wensen. Eentje werd ik meteen enthousiast van, maar koos toch eerst voor twee anderen om uit te proberen.  Mensen zeggen wel eens dat je bij een eerste keuze moet blijven. Had ik dat ook moeten doen?

Omdat ik me nog niet ingeschreven heb bij de Kamer van Koophandel, kan ik nog niet kopen onder mijn bedrijfsnaam. Ik heb wel wat gespaard sinds mijn plannen vorm kregen, dus van dat spaarpotje kocht ik onder andere een aantal producten van die twee merken. Met wat gezonde kriebels in mijn buik maakte ik een paar dagen na bestelling het pakket open. Het voelde allemaal nóg echter nu ik merken ging uitproberen! Ik had twee totaal verschillenden gekozen; ééntje had heerlijke geuren en de ander was zo goed als geurloos. Tijd om ze op mijn eigen huid te testen. Beide voelden goed op mijn huid. Deze zouden het worden! Of toch niet?

Na een paar weken voelde ik me eigenlijk helemaal niet goed. Dat gevoel had ik al langer. Spanning van de afgelopen tijd moest het wel zijn. Dat voel ik bijna altijd meteen in mijn buik. En die deed vreemd de laatste tijd. Was onrustig. Maar dat was het niet alleen. Ik was ook steeds vaker snel geïrriteerd en zelfs bozig. Dat hoorde niet bij me.

Wat was er met me aan de hand?

Op een avond smeerde ik mijn handen in met handcrème met de frisse geur, zoals bijna elke avond nadat ik de producten had gekregen. Na een paar minuten werd ik misselijk en begon mijn buik feest te vieren. Niet het soort feestje waar ik blij van werd, dat snap je vast wel. Snel waste ik mijn handen, maar dat hielp niet; ik bleef me misselijk voelen. Hoe ik die nacht ben doorgekomen is me een raadsel, maar het werd weer ochtend en ik wist zeker;

Ik kon niet tegen deze merken! Duidelijk een allergische reactie.

Mijn bed werd verschoond (want de geur zat óveral op voor mijn idee) en alles wat ik had gekocht deed ik in een tas en zette ik in mijn kelder. Het moest bij me weg, echt mijn huis uit. En dat hielp want een paar uur later voelde ik me een stuk beter.

Maar wat nu? Die potjes en tubes waren natuurlijk niet gratis!
Heel jammer en ik was echt wel teleurgesteld. Ik dacht dat ik ‘t had gevonden!

Producten waar ik zelf niet tegen kon, ging ik natuurlijk niet gebruiken voor mijn gasten. Gelukkig kon ik ze terugbrengen naar de winkel met een verklaring dat ik er simpel niet tegen kon. En kreeg een tegoedbon met het bedrag dat ik voor alle spullen had betaald. Fijn en zo klantvriendelijk opgelost!

En toen? Op zoek naar een nieuw merk natuurlijk. Want ook deze tegenslag zorgde er niet voor dat ik alles stopzette! Ik bedacht dat er nog een merk was waar ik al wel veel interesse in had, maar nog niet had getest: Balm Balm. Balsems dus. Het had veel mogelijkheden voor verschillende huidtypes (zelfs voor de heel gevoelige huid), prijzen die ik er zelf ook voor wilde betalen en verpakking van glas.
Het merk is niet in de winkel te koop, maar wel via Internet te bestellen. Dus kroop ik opnieuw achter mijn laptop. Dit keer kocht ik eerst een paar potjes voor mezelf om te testen. Want ik wilde heel zeker weten dat ik hier wél tegen kon! En dat kon ik. Nu nog steeds gebruik ik een aantal producten voor mijn eigen huid. Balm Balm heeft alles wat ik zocht; twee zo goed als geurloze lijnen en een aantal met hele frisse geuren. Ook fijn: je hebt er maar heel weinig van nodig. Ik kan met één potje denk ik een paar maanden doen.
Met een beetje palmsuiker of Himalayazout te mengen met een beetje balsem kan ik zelf scrub maken. Iets meer werk, maar maakt het net even anders. Wat ik extra leuk aan vind is dat ik in huis een lamp en theelichtjes heb die gemaakt zijn van Himalayazout!

Na een flinke zoektocht met allergische reacties als resultaat, heb ik nu echt het merk gevonden waar ik mee wil werken.

Wat ze vaak zeggen lijkt ook nu uit te komen: Je moet soms bij je eerste keuze blijven.

Aanbevolen artikelen

1 reactie

  1. 😃 leuk! En toch is t proces van de ‘verkeerde’ producten kiezen niet zinloos. T test je vastberadenheid om met je bedrijf door te gaan.( snap goed dat je de fysieke klachten dr niet van wenst😝). Wel gaaf hoe je lijf communiceert🙏..en dat jij ernaar luistert.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.