Telefoonnummer

06-18921974

E-mail

info@handsaamonderhoud.nl

‘Ik voel me sterk verbonden met jouw visie; je pure zelf laten zien. Ik wil heel graag mezelf meer laten zien op social media en mijn eigen nieuwe website. Echt zoals ik ben. Alleen weet ik niet zo goed hoe. Voel me vaak ongemakkelijk als er foto’s van me gemaakt worden…’. Een stukje uit de mail die ik schreef naar Evelyn Koelewijn (Onbeperkt Puur) nadat ik haar oproep had gezien. Ze wil het fotograferen weer oppakken. Ik ben een twijfelaar; durfde ik het met haar wél aan en is het me mijn geld waard?

Net even anders
Om erachter te komen bij wie jij op bezoek komt, moet je weten wie ik ben. Meer over mezelf vertellen kan daar natuurlijk bij helpen. Maar dat mensen mijn gezicht (her)kennen voordat bij mij op bezoek gaan, is nog beter. Zomaar voor een camera ‘model’ gaan staan is dus niet echt iets voor mij. Ik zocht naar iets extra’s, naar net even anders.

Ik had al een tijdje contact met Evelyn en haar manier van werken sprak mij aan. Een paar dagen nadat ik haar had laten weten interesse te hebben in haar aanbod, hadden we een kennismakingsgesprek. Om even aan te voelen of we wel bij elkaar passen en af te stemmen welke sfeer ik wil voor de foto’s. Daar had ik al een beetje over nagedacht. Ik wil vooral kleuren laten zien die horen bij mijn bedrijf. Natuurlijk vind je die in mijn huiskamer, maar we willen graag buiten foto’s maken. Ik koos kleding met kleuren die ik terug komen in mijn logo.

En ze vroeg me of ik ook een spiegel in huis had waarin ik mezelf goed kon bekijken. Die had ik niet, maar wel ééntje waarin ik mijn gezicht kon zien. Dat was genoeg. Ik was er klaar voor!

“Wie zie je?”
Meteen toen ze bij me de deur in stapt voelt het goed. Vaak vind ik het spannend om mensen voor het eerst te ontmoeten, maar daar heb ik nu helemaal geen last van. Met een kop thee erbij praten we even om wat aan elkaar te wennen. En ze vertelt me wat meer over hoe de dag er uit gaat zien. Even later vraagt ze om met de spiegel voor me met m’n rug naar haar toe te gaan zitten. Ik kijk naar mijn spiegelbeeld terwijl ze me een aantal vragen stelt. “Wie zie je?” “Wat vind je mooi en niet mooi aan jezelf?” Zo zitten we een tijd terwijl ze me nog een aantal vragen stelt. Ze laat me echt goed naar mezelf kijken. Heel confronterend! Maar haar manier van benadering is heel fijn. Om je echt helemaal open te stellen bij iemand, is het belangrijk dat je je veilig bij iemand voelt. En dat heb ik bij haar.  Mezelf open stellen voor haar vragen, gaat vanzelf.

Foto van  mijn gezicht in de spiegel

Iets anders waarom ik voor haar koos; ze werkt vanuit Christelijke visie. Dit komt niet zo naar voren in mijn bedrijf maar hoort wel echt bij mij. Daarom mooi dat ik door samen te werken met haar, dat terug kan laten komen. Hoe dan? Haar laatste vragen in de coach ochtend hebben een meer Christelijke invalshoek. En ze heeft een Bijbeltekst uitgekozen voordat ze bij me op bezoek kwam. Geloof het of niet, maar die tekst paste heel goed op dat moment! Ik geloof niet in toeval en dat kon dit dus ook niet zijn. Wat ik meteen al voelde wordt steeds duidelijker; met haar samenwerken klopt helemaal.

Bijna onzichtbaar
Het is niet zo zonnig, maar droog en niet koud. Prima weer om naar buiten te gaan! Eerst gaan we in de tuin een broodje eten, daarna haalt Evelyn haar camera en ik mijn vestjes en jasjes. Meerdere? Ja, ik had bedacht dat ik een paar keer van bovenkleding wilde wisselen. Zodat ik niet allemaal dezelfde foto’s krijg en ze ook het hele jaar door goed kan inzetten.

Onder het foto’s schieten, stelt ze me weer een aantal vragen. Nu meer over mijn bedrijf en het idee daar achter. We blijven met elkaar in gesprek, waardoor ik het fototoestel eigenlijk niet meer opmerk. Bijna onzichtbaar is. Ik heb helemaal niet het gevoel dat ik model sta te zijn. Helemaal niet ongemakkelijk. Oké, wel een beetje als ze héél dichtbij komt om een paar foto’s van m’n gezicht te maken. Maar dat vraagt ze me van tevoren. Ik doe niets waar ik me niet prettig bij voel en kan me ook voor de camera helemaal open stellen. Rond 15u zegt ze dat ze genoeg materiaal heeft om een mooie fotoserie van te maken. De dag is omgevlogen!

Was het me mijn geld waard?
De foto’s krijg ik nog geen twee weken later al. En eerlijk waar, ik heb nog nooit met zoveel enthousiasme naar foto’s van mezelf gekeken. Juist omdat ze foto’s heeft gemaakt terwijl we praatten, zie ik ook een paar waarop ik een bijzonder gezicht trek. En ze spreken ook echt. Vertellen een verhaal. Ik zie in sommige twijfel, verwarring, vrolijkheid of juist een onzekere blik.
Ik merk dat ik tijdens het kijken al aan het bedenken ben, wanneer ik ze kan inzetten.

Ja, het is een investering, maar ik voelde meteen dat ik er zoveel voor terug zou krijgen! En daar had ik gelijk in. Zo blij met het resultaat! Niet alleen ben ik blij met de foto’s zelf, maar ben ik ook trots op mezelf. Dat ik deze stap gezet heb om mezelf zichtbaarder te maken voor mogelijke klanten (gasten). Ik heb nu voor de komende jaren(!) heel goede foto’s die ik kan gebruiken voor mijn website, Instagram en Facebook. Dus ja; meestal ben ik een enorme twijfelaar, maar hier hoefde ik niet over na te denken.

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.