Hallo!

Ik ben Petra, 35 jaar en het gezicht van ‘Handsaam onderhoud bij Petra’. Alweer elf jaar woon ik in een fijn appartement in Groningen. Voorlopig ontvang ik je ook daar in mijn huiskamer.

Na een aantal korte opleidingen in de administratieve richting, koos ik voor een studie Marketing en Communicatie. Zeker de laatste jaren ben ik meer bezig met het uiterlijk van mijn handen; dat begon met vaker gelakte nagels. En mijn handen regelmatiger insmeren met goede crèmes. Maar daar bleef het niet bij. Begin dit jaar ben ik gestart met de opleiding Manicure en wat voelde dat goed! Dit moest ik echt gaan doen. Begin oktober ben ik voor de opleiding geslaagd! Nu mag ik écht beginnen.

Foto van mij met groen en water op de achtergrond.

Alles komt samen
Mijn ervaringen met betaald werk waren niet echt positief. Ik ben heel blij dat ik de stap om mijn eigen hand- en nagelverzorgingshuiskamer op te zetten.
Deze manier van werken zorgt ervoor dat ik mijn eigen tijd kan indelen en taken uitvoeren op een manier die past bij mij. Zodat het écht werkt voor mij.

Al mijn interesses en dat wat ik graag doe komt hier samen; het willen zorgen voor mensen en echt contact maken met anderen. Zonder een psycholoog te willen zijn. Mijn marketing- en communicatie kennis kan ik ook goed gebruiken. Ik kan nu mijn fantasie de vrije loop laten in het ontwerpen van een website en promotiemateriaal. De administratieve klusjes doe ik er voorlopig gewoon zelf bij, ook die vind ik nog altijd leuk om te doen!

Groeien
De komende jaren wil ik het Manicure vak verder ontdekken. Natuurlijk hoop ik de komende tijd veel gasten te mogen ontvangen, maar ik wil ook regelmatig cursussen en workshops volgen. Mezelf er in blijven ontwikkelen en groeien.